Adventistu pavārgrāmata nosaukta par labāko pasaulē
1. jūnijs, 2017 | Adventist Review
Adventistu dietoloģes grāmata “Uzturs kā zāles” (Food as Medicine) tika publicēta Austrālijā
Grāmata, kuras autore ir Septītās dienas adventistu dietoloģe un ko izdevusi
Signs Publishing, adventistu izdevniecība Austrālijā, prestižajā
Gourmand pasaules pavārgrāmatu konkursā Yantai pilsētā Ķīnā no 26.-29. maijam tika apbalvota kā labākā veselības un uztura grāmata pasaulē 2016. gadā.
Kopš 1995. gada
Gourmand Awards ir apbalvojuši pavārgrāmatas un vīnu grāmatas, gan drukātas, gan digitālas, kā arī TV kulinārijas šovus, kurus uzskata par labākajiem. Šajā prestižajā ikgadējā konkursā piedalās vairāk nekā 200 valstis.
“
Gourmand apbalvojums aizsākās Francijā un ir ļoti iecienīts konkurss. Man pat sapņos nerādījās, ka es varētu uzvarēt,” teica grāmatas autore, dietoloģe Sju Rada (Sue Radd). Viņa uzzināja par uzvaru no
Signs Pubishing direktora Endrjū Irvina (Andrew Irvine), kurš apmeklēja apbalvošanas ceremoniju.
“Es ceru, ka tas pavērs durvis svarīgajām vēstīm, kas ir grāmatā, lai tās varētu aizsniegt miljoniem cilvēku visā pasaulē,” teica Rada. Sekojot draudzes līdzdibinātājas Elenas Vaitas padomam, Septītās dienas adventisti ir jau ilgi aizstāvējuši labi sabalansētu veģetāru uzturu, kas izslēdz gaļu, iedrošinot ēst pākšaugus, pilngraudu produktus, riekstus, augļus un dārzeņus, teikts konfesijas oficiālajā mājaslapā.
Gourmand apbalvojumu prezentēja Eduards Kvantro (Edouard Cointreau), apbalvošanas komitejas priekšsēdētājs. Kvantro ģimene vada
Le Cordon Bleu kulinārijas skolas visā pasaulē līdz ar daudzām citām nozīmīgām pārtikas un ar pārtiku saistītām kompānijām.
“Nav augstāka apbalvojuma pavārgrāmatu pasaulē,” Irvins teica.
Grāmata “Uzturs kā zāles” atklāj, kā uztura izvēle var ietekmēt fizisko un mentālo veselību. Pagājušā gada nogalē tā tika apbalvota kā labākā veselības un uztura grāmata Austrālijā un kategorijā “Veselība un uzturs” tika izvēlēta kā viena no septiņām pasaules mērogā.
“Standarti ir ļoti augsti un konkurss katrā kategorijā ir liels,” Irvins teica.
“Tā ir liela priekštiesība saņemt šo apbalvojumu, pateicoties talantīgajai komandai, kas palīdzēja šai grāmatai tapt. Paldies Sjū Radai par grāmatas sarakstīšanu, Domenikam Čerijam un komandai par noformēšanu un ēdienu fotogrāfijām, Klaudijai Martinai par ēdiena dekorēšanu, šefpavāram Maiklam (kā arī Dī un Sjū) par ēdiena gatavošanu un Nātanam Braunam par projekta vadīšanu. Paldies arī tiem, kas strādāja aizkulisēs, lai grāmata būtu izdevusies. Mani pārsteidza atbalsts un iedrošinājums, ko sniedza citi šefpavāri un nozares speciālisti, ar kuriem iepazinos konkursa laikā.”
Avots:
Adventist Review